Född 8/3-12

Herr Omar

Omar flyttade till oss år 2012 som vår första kamel. En liten vit fluffig kille som tog oss med storm. Nu år 2024 sitter vi som kamelägare i 12 år tack vare Omar. 

Omar går att rida på utan ledare och att vara ute i skogen och galoppera tycker han är superkul. Omar är fortfarande okastrerad, något som vi hoppas kunna ha honom många år framöver. 

Född 9/5-14

Fröken Mada

Mada flyttade till oss xxxx och blev vår andra kamel. Här var ju självklart planen att om det var möjligt kunna betäcka henne i framtiden med Omar men också utbilda och lära känna. 

Mada är inte riden så mycket i nuläget, men några gånger har vi ridit på henne. 

Mada är en lite reserverad tjej men med hjärtat på rätt plats. 

Född 19/6-20

Meya

Lilla Meya – vår förstfödda. Drömmen blev sann, en egenuppfödd kamel. 

Meya är en väldigt bra mix av både Mada och Omar. Hon har Madas självsäkerhet och framåtanda när det kommer till tillexempel promenader medans hon på samma gång har Omars lugn och förmåga att trollbinda än med sin närvaro. Att stå i timmar tillsammans och bara mysa är något som både Meya och Omar uppskattar och något som dem tycker görs alldeles för lite.

Född 31/3-22

Batu

Lilla Batu – nummer 2. 
Ytterligare en gång hade vi turen att få lyckad betäckningar samt ett lyckat resultat. Morgonen den 31 Mars stod denna lill gråvita kamelpojke i boxen vid sidan av Mada. 

Batu är också är bra mix av båda men är nog ändå mest lik Mada i sitt sätt att vara. Något reserverad och tar lite längre tid på sig att smälta saker.