Lastträning

Den 20 Juli tog vi tag i att lastträna lille Omar lite. Själva lastträningen var inga som helst problem.
Först fick man lyfta upp hans fot på rampen för att han skulle förstå, men sedan när man hade gjort det en ca två gånger så klev han på direkt. Som om han inte gjort annat än att lasttränas. Himla kul!

Dagens utmaning däremot var att gå ifrån hagen där Embla stod & gnäggade & sprang omkring. Så då kände ju inte riktigt Omar för att gå, så han la sig ner, började rulla omkring & grejer. Jag mutade lite med godis men det funkade bara en bit. Eftersom jag inte har ett så stort tålamod så ringde jag till Eddie (som var uppe i stallet) så fick han komma ner. Efter ca 30 minuter var vi uppe vid stallet (brukar vanligtvis ta ca 3 minuter att komma upp)

Så efter denna upplevelse insåg vi att vi måste ha mera enskild träning. Det har vi, men då står oftast Embla i boxen, & det var visst inte samma sak.
Vi har även fyllt upp ett par byxor med ett  hästtäcke som Omar brukar få gå omkring & bära på, inga som helst problem! Han är såå duktig!

Så nu ska vi ha mera fokus på att träna att gå ifrån Embla, mera ligg träning samt lite lydnad, det ska funka i alla lägen! :)

Men annars sköter sig Omar jätte bra, han har mognat något enormt & är inte alls lika "valpig" som han var i våras. :)

// Mathilda

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Åse Florentz » Nytt år Nya möjligheter:  ”det syns att herr Omar mår bra o växer så det knakar ;-) Puss från "farmor" <3”

  • Charlotta » Idag var det dags:  ”Härligt att det går bra o att Embla är så väluppfostrad. :-) Allt kommer gå så ..”

  • Åse » Idag var det dags:  ”Himmel va kul att det går så bra, de kommer säkert att ha stor glädje av varandr..”

  • Emma - Mamma till Theodor » Första steget mot nya livet!:  ”Gud va kul för er, kamel är ju inte det vanligaste men det kommer gå jätte bra! ..”

  • Åse Florentz » Början på något nytt:  ”Det ska bli sååååå kul att följa "lille" Omar på hans färd genom livet// En spä..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-