I Finspång i ett halvår

Idag är det den 16 April 2013 vilket betyder att för ett halvår sedan var vi på Öland - vi skulle ta med våran Omar hem! Äntligen, tyckte Eddie som har väntat i ett flertal veckor på att denna dag skulle komma. Jag var mer skeptiskt.

Självklart tyckte jag väl att det skulle bli kul, men mest var jag lite rädd, lite osäker på,  Vad skulle hästarna tycka? Skulle han sköta sig? Skulle vi kunna uppfosta en kamel? Skulle vi lyckas? Vad händer om han blir elak? osv.
Det var mycket tankar som snurrade runt i mitt huvud & självklart är det fortfarande många tankar & funderingar om vad som komma skall. Han är inte hundraprocentigt könsmogen än, Vad kommer hända då? Blir han elak på vintern mot oss? Kommer han börja gå på Embla (Hästen)?
Som ni förstår är det fortfarande mycket man inte vet. Saker som man ska lösa om den dagen kommer.
Men just nu är jag glad, glad över att jag vågar ta disskussioner med Omar, jag vågar gå in i boxen utan att känna osäkerhet. Vi börjar tycka om varandra.

 

Jag trodde inte att han skulle komma så långt i utbildningen som han har gjort.
Man måste tänka att han är en kamel. det tar tid, dom är inte lika "tama" som en häst. Men det är intressant, fascinerande hur mycket han tar efter på hästarna. Jag tror att han tror att han är en häst. Det är ju trotsallt lite mer än ett halvår sedan han träffade en kamel. Sedan dess har han umgåtts med hästar varje dag. Tittat på dom, studerat dom & iaktagit som.


Det jag egentligen vill säga med den här texten är att jag tycker om Omar, jag kan inte säga att jag tycker om kameler för att dom kan jag inte läsa av. Trots att Omar är en kamel så har han grundat honom, man förstår honom bara mer & mer för varje dag. Man ser att han vill absolut inget illa utan man själv har kanske inte varit tydlig i det man visat honom.

 

Han är duktig, Vi är duktiga! :)

 

Hoppas alla ser fram emot våren som är här & sommaren snart kommer.
Vi hoppas att kunna hitta lite tillfällen att åka till lite arrangemang med Omar bara att vara, se mycket folk, bilar osv. Träningen måste börjas i tid.

 

// Mathilda Adamsson

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Åse Florentz » Nytt år Nya möjligheter:  ”det syns att herr Omar mår bra o växer så det knakar ;-) Puss från "farmor" <3”

  • Charlotta » Idag var det dags:  ”Härligt att det går bra o att Embla är så väluppfostrad. :-) Allt kommer gå så ..”

  • Åse » Idag var det dags:  ”Himmel va kul att det går så bra, de kommer säkert att ha stor glädje av varandr..”

  • Emma - Mamma till Theodor » Första steget mot nya livet!:  ”Gud va kul för er, kamel är ju inte det vanligaste men det kommer gå jätte bra! ..”

  • Åse Florentz » Början på något nytt:  ”Det ska bli sååååå kul att följa "lille" Omar på hans färd genom livet// En spä..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-